Zo kun je een knieblessure behandelen


Heb je een knieblessure opgelopen? Dit kan bijvoorbeeld na een flinke valpartij, een ongeluk of tijdens het sporten gebeuren. Wanneer je knie geblesseerd is, kan dit voor heel wat pijn en ongemak zorgen. Het is dan ook noodzakelijk dat je jouw knie op goede wijze laat behandelen. In dit blogartikel lees je over meerdere manieren hoe je jouw knieblessure kunt laten behandelen.

Rusten
Allereerst is het belangrijk dat je jouw knie rust geeft. De impact op jouw knie zorgt voor pijn en dit kun je het beste door rust laten genezen. Ga langs bij de huisarts bij een knieblessure en deze zal je eventueel doorverwijzen naar een specialist om foto's te maken of zal je aanraden om eerst rust te nemen. Zit met je knie omhoog en zorg eventueel voor een versteviging met drukverband. Het herstellen van een knieblessure kan echt wel een tijdje duren. Daarom is het belangrijk om niet te hard van stapel te lopen en echt jouw rust te pakken.

Draag een brace
Wanneer je weer aan de slag wilt, kan dit met een knieblessure erg ingewikkeld zijn. Zorg ervoor dat je niet te veel vraagt van jouw knie en draag een brace. Deze zorgt ervoor dat jouw knie niet te ver kan buigen en voorkomt dat de knieblessure verergert. Wellicht zal je worden aangeraden om naast de brace ook tijdelijk op krukken te lopen om je knie extra te ontlasten. Het is belangrijk om dit ook daadwerkelijk lang genoeg te dragen. Het is even wennen en kan vervelend zijn, maar zo kan jouw knie goed herstellen en voorkom je dat je lang last houdt van je knie.

Naar de fysiotherapeut
Bij een het herstel van een knieblessure is een fysiotherapeut van groot belang. Door de juiste oefeningen sterk je jouw knie weer en leer je weer om goed te lopen. De hulp van een fysiotherapeut wordt al snel ingeschakeld wanneer je een knieblessure hebt. Deze professional helpt bij de behandeling en zorgt ervoor dat jij goed kan herstellen. Hiervoor kan je terecht bij bijvoorbeeld First Fysio.

Een knieblessure behandelen is een behoorlijke uitdaging, vooral bij degene met de zere knie. De knie gebruik je bij vrijwel alle bewegingen en bewegen doet pijn bij een blessure. Rust nemen is dan van groot belang voor het herstel. Ga langs bij de huisarts voor een doorverwijzing naar een specialist, het aanmeten van een brace of voor een doorverwijzing naar een fysiotherapeut. Zorg voor een goed herstel en neem je tijd bij een knieblessure. Hoe sneller je weer normaal aan de slag wilt gaan, des te langer jouw knieblessure kan duren.

Over ons

De Nederlandse en Vlaamse Gezondheidszorg onder de loep

Mijn naam is Chantal en ik ben van beroep verpleegster. Ik ben in Vlaanderen geboren en ben — nadat ik mijn studie en de daartoe behorende stage afgerond heb — naar Nederland verhuisd. Hier heb ik voor het eerst gemerkt dat er grote verschillen tussen de gezondheidszorg in Nederland en Vlaanderen bestaan. Het kostenplaatje en de kwaliteit van de zorg liggen, desondanks het buurlanden zijn, toch ver uit elkaar. Ik zal mij dan ook op mijn blog bezighouden met de verschillen van de gezondheidszorg tussen beide landen, maar zal daarenboven ook uitweiden over de verschillende soorten gezondheidszorg. Ik bied tips, advies en raad. Veel leesplezier!