Huilbaby


Wanneer een baby meer huilt dan een gemiddelde baby dan wordt deze al gauw een huilbaby genoemd. Het is natuurlijk zo dat alle baby's huilen, maar bij een huilbaby is dit dus stukken meer dan bij een gewone baby. Het is zelfs zo erg dat dit problemen op kan leveren bij ouders van de baby. Het verstoort enorm de rust die zij nodig hebben om het ouderschap goed op te starten.

Baby's

Zoals net al aangegeven huilen baby's allemaal, maar bij een huil baby is dit dus meer dan het gemiddelde. Normale baby's huilen op het hoogtepunt, het punt waarop zij het meest huilen, meestal maximaal 2 uur per dag. Een baby wordt een huilbaby wanneer hij, volgens de huisarts, minimaal drie weken lang, minimaal drie dagen in de week, minimaal drie uur per dag huilt. Dat is dus ruim meer dan een gewone baby. Waar het precies aan ligt dat deze baby's meer huilen kan verschillende oorzaken hebben. Een duidelijke reden is er nog niet exact, maar er zijn verschillende oorzaken die het kunnen veroorzaken. Een grote oorzaak kan zijn dat de baby darmkrampen heeft. Andere oorzaken zijn bijvoorbeeld: een voedselallergie of regulatie stoornissen. Vaak wordt er door huisartsen gevraagd of ouders een huildagboekje willen bijhouden. Hierin houden zij bij hoeveel de baby daadwerkelijk huilt. Wanneer het veel is lijkt het vaak nog meer dan dat het daadwerkelijk is. Wanneer ouders in dit boekje dan terug kijken lijkt het vaak mee te vallen en valt het huilen een stuk minder op.

Darmkrampen

De naam zegt het eigenlijk al. Bij darmkrampen heeft de baby enorme krampen in zijn darmen die dus pijn veroorzaken. Dit is te herkennen wanneer een baby fronst, rood aanloopt en dus erg veel huilt. Ook kan het optrekken van de benen vaak een groot teken zijn dat de baby last heeft van darmkrampen. Winden of ontlasting kan soms verlichting veroorzaken, maar dit is bijna altijd tijdelijk.

Oplossingen

Helaas zijn er voor het huilen maar weinig oplossingen. Wanneer het eindelijk duidelijk is wat er precies aan de hand is bij de baby zal daarop bekeken worden wat de oplossing kan zijn. Wanneer een baby bijvoorbeeld een allergie heeft, zal zijn voedingspatroon hierop worden aangepast. Dit kan er voor zorgen dat het huilen minder wordt. Wanneer een baby last heeft van een regulatie stoornis dan kunnen bepaalde gewenningen veranderd worden. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de tv of radio uitgezet wordt zodat de baby niet overprikkelt wordt door alle geluiden en lichten om hem heen. Ook kunt u Chiropractie de Eem bezoeken. Wellicht kunnen zij wat voor uw baby betekenen.

Over ons

De Nederlandse en Vlaamse Gezondheidszorg onder de loep

Mijn naam is Chantal en ik ben van beroep verpleegster. Ik ben in Vlaanderen geboren en ben — nadat ik mijn studie en de daartoe behorende stage afgerond heb — naar Nederland verhuisd. Hier heb ik voor het eerst gemerkt dat er grote verschillen tussen de gezondheidszorg in Nederland en Vlaanderen bestaan. Het kostenplaatje en de kwaliteit van de zorg liggen, desondanks het buurlanden zijn, toch ver uit elkaar. Ik zal mij dan ook op mijn blog bezighouden met de verschillen van de gezondheidszorg tussen beide landen, maar zal daarenboven ook uitweiden over de verschillende soorten gezondheidszorg. Ik bied tips, advies en raad. Veel leesplezier!